В профила си в Туитър украинският президент Володимир Зеленски съобщи за

...
В профила си в Туитър украинският президент Володимир Зеленски съобщи за
Коментари Харесай

Горещ разговор Зеленски - Кристалина Георгиева! Защо

В профила си в " Туитър " украинският президент Володимир Зеленски заяви за диалог с изпълнителния шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, с която са разискали опциите за финансова помощ за Украйна, оповестява Ройтерс.

Кристалина Георгиева удостовери, че е разговаряла в петък със Зеленски и го е уверила в " бърз отговор " на молбата на Украйна за незабавно финансиране.

" Току-що приказвах с президент Володимир Зеленски и показах високото си почитание към неговата мощ на духа и водачество “, сподели ръководещият шеф на МВФ Георгиева в " Туитър ".

" МВФ се ангажира да поддържа Украйна и нейния народ. Уверих Зеленски в бърз отговор на молбата на Украйна за незабавна финансова помощ от МВФ ", посои тя.

Отговаряйки в " Туитър ", Володимир Зеленски сподели, че е признателен за незабавната помощ, която към този момент е предоставена от МВФ, и прикани световния заемодател да помогне за възобновяване на страната му след войната.

" МВФ би трябвало да поеме водещата роля във финансирането на възобновяване на след края на съветската експанзия ", написа той.

МВФ и Световната банка се надпреварват да усилят финансирането и политическата поддръжка за Украйна, като бордът на МВФ евентуално ще прегледа настояването на Украйна за незабавно финансиране посредством Инструмента за бързо финансиране още идната седмица.

Фондът съобщи, че Украйна може да получи достъп до спомагателни 2,2 милиарда $ преди края на юни по стендбай съглашение с МВФ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР